fredag 20 mars 2009

Målgångskänslor.


En bild säger mer än tusen ord. Lyckorus och glädjefnatt. Den där härligt bubblande, tillfredsställande känslan fyller hela kroppen. När man presterat på topp. När man fått plocka ut. När man fått ge allt. När man får den härliga känslan av nöjdhet tillbaka. Alla tvåminutare. All mjölksyra. Alla hårda timmar. Helt klart värt det. Att njuta löpning är en livsstil. Att träna stenhårt och fokuserat under lång tid kräver att man får något tillbaka. Ett litet kvitto på att man är på rätt väg. Kroppen fylls av det stora vårskriket. Inombords. För ingen annan bryr sig. Man gör det för sin egen skull. Upprymd av glädje. Från topp till tå. Tack för bilden som kom idag. Leendet sprider sig fortfarande när jag tänker på i lördags. Man måste få gotta sig lite i det hela när det går bra. För det är långt ifrån alltid som målgångskänslorna är så här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig bild! Grattis till era resultat! Då blir det NY då? :-)

Vore kul att ses snart igen! Vi får planera något! Vi kan väl höras i nästa vecka? Vi är uppbokade helgerna innan Lindvallen, som vi åker till över påsk, men efter det är det lugnt. Vi kanske kan gå ut och käka eller nåt'?

Ha en härlig fredag och helg!

kram
Emelie

Spring-Therese sa...

Tack Emelie! Det var hur kul och härligt som helst. Jag har ju inte fött barn så än så länge är nöjd tävlingskänsla något av det härligaste... :)

Det gäller att börja åka skidor tidigt hör jag, innan man börjar gå... ;) Hoppas att ni får det toppen!

Gå ut och äta vore himla mysigt, eller om ni vill komma hem till oss? Kika på hur ni har det framöver i vår, så hittar vi en helg.

Må gott och njut av vårsolen!

Kramar,
Therese

Anna sa...

Underbara ord och en riktigt glädjefull och fin bild.

Katarina M-I sa...

"Minut för minut" ekade i mitt huvud igår. 270 w, ett kondital på 60 och en maxpuls på 178 (att den är högre på löpning vet vi ju redan där jag varit uppe på 180 och nosat:)
Konditalet var bättre än förväntat, riktigt överraskande och kul!

Fortsatt trevlig helg!
Vi sticker och cyklar en sväng:)
Kram Katarina

Spring-Therese sa...

Underbart Katarina! Det är härligt att vara 'coach' och stå vid sidan av. Grymt bra kört! Minut för minut, kilometer för kilometer, mer sådant! Det är så det funkar. Inte tänka. Inte alls. Utan bara köra. Varje sekund, varje steg, varje andetag. Är ett närmare mål.

Må gott på ert läger!
:)
Therese