tisdag 17 juni 2008

Huvudbry.


Mitt signum är inte direkt märkesnörd. Men när det kommer till löparskor så verkar jag ha blivit lite av en sådan på de senaste åren. Konstigt. Förr i tiden bytte jag märke som jag bytte, nä förresten inte så ofta. Trosor byts ju tack och lov flera gånger om dagen om man tränar mycket. Men variationen av märken var stor och lojalitet för något speciellt fanns inte direkt. Om jag inte minns helt fel så tyckte dessutom en tränare att det var bra att variera sig för fötterna. Lite som att byta schampo emellanåt som frisörerna brukar rekommendera. Men som sagt det har väl inte undgått någon att det är swoosh som gäller. I vart fall för mig. Neutralt steg som man har så kan man köra på enkla modeller. Så jag kan kalla mig billig. Om det nu skulle vara något man skulle vilja bli kallad. Pegasus har i varje fall varit skon man rekommenderat. Brukar vara som hittat. Tröttnade dock på den modellen under förra säsongen och har utökat samlingen med ett flertal andra swoosh klenoder. Har sagt det tidigare och det tåls att sägas igen. Zoom Elite är the shit. Helt klart en fantastisk sko. Speciellt föregångaren till den som finns ute nu. Den är mörkblå med limegrönt. Så snygg och så skön. Har ett annat tygval på lästens insida som är grymt. Hela löpkänslan är underbar. Kommer nog att tvingas leva med dessa relikar länge för nu finns de inte längre på marknaden. Tränar inte i dem utan sparar dem till race days. De har persat för mig på Varvet två gånger och även på några millopp. Förr om åren var det lättviktsskor, spikskor, terrängskor och vanlig distanssko. Löpning kan vara en prylsport även den. Om man så vill. På dagens två löppass har jag funderat lite. Löparskor är som mjölk, en färskvara. Och då inte enbart att de blir sura och måste slängas ut utan har man ett gäng på hyllan så kan man ju inte tävla i fel årsmodell. Dessutom hittade jag idag dessa färgglada blomsterskor. Visst blir man glad. Ok, de är kitschiga, tjejiga och gräsliga. Men på något sätt helrätt. Hatade tjejprylar förr men nu är det lite coolt att man gör prylar anpassade för oss lite mer glitterskimrande idrottare och inte bara gör en rip-off av det ni grabbar har. Jag skrev ju för ett bra tag sedan att blommor är inne. Tvingas ju alltså erkänna att cykelvärlden är mer modemedveten än löpskovärlden i och med blomsterprakten på mina cykelskor. Så nu ska jag bara bestämma mig. Ska jag vara illojal. Vågar jag svika swooshen. Är jag värdig dessa lättviktare.

5 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Vackert! Har tittat trånande på dessa blommiga sötnosar under våren. Men nej, det går inte så länge det ser ut som "hela havet stormar" från knät och neråt man den inspelade löpningen i "slow motion". Får jag tillbaka mitt fina neutrala löpsteg igen ska jag frossa bland lätta, nutrala och snygga löpskor!

/Mygga

Spring-Therese sa...

Javisst är de helt underbara! Måste-ha-känslan är stark just nu. Men Midsommarblomster måste väl alla tjejer ha. Eller?! ;)

Må gott,
Therese

Katarina M-I sa...

Är det inte "7 sorters blomster" på dem?
Rättfärdigar absolut ett midsommarköp!!

När någon pekar på ditt huvud och frågar "var är kransen" pekar du på dina fötter. Undra vad man drömmer med dem under kudden??!

/Katarina

Anonym sa...

Sy på ett par rader paljetter och kör alltid med små slöjor fästa med gummiband runt vaderna så är du i hamn!

By the way: Asics is THE shit!

Spring-Therese sa...

Nä du Johan, nu har du missuppfattat. Nike är alltid Nike. Det vill säga segergudinnan. Du hör ju på namnet att det är rätt. :)

Räknade blommorna och kunde inte få det till sju hur mycket jag än försökte. Men kom fram till att jag inte behöver drömma om vem jag vill leva med utan det vet jag redan. :) Men med dem på fötterna kan man drömma om grymma tider... ;)

Kram,
T