lördag 28 juni 2008

Kanske dessa.


Nu är det på allvar. Häromdagen hade vi kick-off och invigningsfest på nya kontoret här hemma i Göteborg. Helt fantastiskt snyggt och stilrent. Nästan lite tokigt att jag gillar ett kontor lika mycket som mitt hem rent stilmässigt. Min kollega som kört racet med att inreda har fått allt klockrent i minsta detalj, såväl estetiskt som funktionellt. Jag har en helt grym arbetsplats och ser fram emot tiden efter semestern. En av övningarna på invigningsdagen var att leta oss upp till slingan vi rekommenderas att ta promenader eller löpningar på under lunchtid. Perfekt kuperat och Safjället är bekant sedan tidigare. Från kontoret är det en dryg kilometer rätt upp till slingan. Ser fram emot att köra skiten ur både mig själv och en och annan kollega på korta tuffa kuperade pass. Backintervaller kanske det också skulle kunna bli. Vi får se. Dusch och omklädningsrum finns så det kan bli svårt att undvika. Gott. En andra övning var att sätta sina egna mål rent idrottsligt och sedan få ett kit med kläder och skor och framöver ännu en liten medhjälpare att nå målen. Mina mål är redan satta och kitet vet jag inte om det kommer att hjälpa mig. Men mer om detta i ett litet inlägg senare. Idag har vi startat helgen med två timmar härlig löpning och sedan en sväng på stan för att leta upp de små blommiga tävlingsskorna. Men vet ni, det är triathlonskor som jag siktat in mig på. Och beskrivningen av en triathlonsko är att den är mer stabil och uppbyggd för en person som inte är specialiserad på löpning och som inte behärskar tekniken fullt ut. I vart fall sa han så i butiken där vi fann dem. Så bli inte arg på mig ni som pysslar med den fysiskt krävande sporten. Men för mig känns just nu inte skon så lockande längre. Den vägde dessutom mer än vad jag vill att min tävlingssko ska göra och som neutral löpare behövs inte pronationsstödet. Speciellt inte om det ska vara en racesko. Så nu är mitt huvudbry tillbaka. Kommer bli många race framöver och jag är så sugen på att köra lätt och flyga fram. Ska det bli Nike ändå. Eller.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Använder Nike katana racer på lopp upp till 10k. Grym löpkänsla, på en skönt smal och svängd läst. För mig känns asics som ett kraftigt överskattat märke, har kanske fel eftersom det är det mest använda märket på världens maratonlopp...
Mizuno har några fina lättviktare, wave elixir använder jag på halvmaran och uppåt och på intervall och fartpass. Dom rek jag oxå, lycka till med skoköp=)
//2 år på Löplabbet och 3 år på Intersport:-)

Anonym sa...

"För mig känns asics som ett kraftigt överskattat märke" öh? bara "kraftigt"? Mig har lirat Asics i 3år nu men nu är det NOG! Beställde i veckan ett par Pearl Izumi, eftersom chefen fått spons av dessa så tänkte jag att jag oxo skulle ha det och det fick jag :) hehe! Inte lika bra deal men jag är ju inte lika bra heller... Pearl skryter i alla fall med att det inte finns några punkter i skorna som kan skava de små fossingarna när man springer barfota (som vi som inte kan springa gör när vi precis inte har lyckats att cykla efter att vi drunknat i havet). Vi får se hur de känns när de kommer på... Pearl gör grymma cykel-kläder och jag har stora förhoppningar på pjucken! Även om jag inte kan springa ;)

Spring-Therese sa...

Grymt gott med alla sköna tips! Härligt med både erfarenhet från race och jobb, då vet man vad man snackar om Johan. Tack! Alltid kul att läsa åsikter om det man är intresserad utav. :)

Pearl Izumi, vet inte vad jag ska säga. Ska du springa med klossarna på?! :o) Jodå, jag förstår att de har löparskor, men kan det vara ett märke som kan löpning... Blir grymt intressant att höra dina utlåtanden framöver Johan (den andre). ;) Hahaha, så du tog åt dig av tri-sko utlåtandet. :)

Skön sommar på er!
T